Şırnak Haber

   

Anasayfa   I   İletişim   I   Şikayet Dilek   I   Açılış sayfası yap   I    Sık kullanılanlara ekle  

   

 TOKİLERİN KURA ÇEKİM TARİHİ BELİRLENMELI ARTIK     MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...    MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.    MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...    MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.    “TEFECİLER VE TEFE TÜFE ÜZERİNE…!”EDİ BESE…!    FİNAL FARKI...  

 
   
 
        Güneydoğu
        Türkiye
        Dünya
        Politika
        Ekonomi
        Eğitim
        Spor
        Sağlık
        Bilim Teknoloji

 

 

        Çok Okunalar

  TOKİLERİN KURA ÇEKİM TARİHİ BELİRLENMELI ARTIK

  MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.

  MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...

  MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...

  MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.

 

 

ŞIRNAK FM SEÇİM GÜNDEMİNİ BELİRLEMEYE DEVAM EDİYOR

 

28.3.2009 13:17:07

Yerel Seçimlere Kısa Bir Süre Kala Şırnak Fm Seçim Gündemini Oluşturmaya Devam Ediyor. Daha Önce Demokratik Sol Parti Şırnak Belediye Başkan Adayı Nusret Özdemir’i Konuk Eden Şırnak Fm, Evvelki Akşamda Adalet Ve Kalkınma Partisi Şırnak Belediye Başkan Adayı Adil Uçar’ı Konuk Etti. AkaBey’in Şiir Tadında Adlı Programına Konuk Olan AK Parti Şırnak Belediye Başkan Adayı Adil Uçar Şırnak İçin Hazırlamış Olduğu Projeleri Şırnak Fm Dinleyecileri İle Paylaştı. Bizde Gelişen Şırnak Haber Gazetesi Olarak Sorulan Soruları ve Cevaplarını Siz Değerli Okuyucularımızla Paylaşıyoruz.

 

 

 

G.ŞIRNAKHABER- Bizde Gelişen Şırnak Haber Gazetesi olarak sorulan soruları ve cevaplarını siz değerli okuyucularımızla paylaşıyoruz.

 

ŞırnakFm-Akabey: Sayın Uçar Adil Uçar kimdir. Bize biraz kendinizi tanıtırımsınız?

 

Ak Parti Şırnak Belediye Başkan adayı Adil Uçar: Ben 1974 Şırnak doğumluyum. Doğma büyüme Şırnaklıyım ve Şırnak’tayım Üniversite mezunu olup nakliye işiyle uğraşmaktayım. Ailemde tarım ve hayvancılıkla uğraşmaktadır. Evliyim ve 6 çocuğum var.

 

ŞırnakFm-Akabey:  Siyasete atılma fikri nerden çıktı?Bu fikirde sizi etkileyen en önemli faktör neydi.

 

Ak Parti Şırnak Belediye Başkan adayı Adil Uçar: Siyasete atılma fikri ,önce büyük bir köy görünümünden bir türlü kurtaramadığımız ve çoğumuzun yaşamakta pekte mutlu olmadığımız ama bana göre dünyanın en güzel yeri olan şırnağın yaşanabilir, yaşandığında mutlu olunacak bir şehir haline gelmesini istediğimden ve öncelikle  gençlerimizin,çocuklarımızın, analarımızın daha rahat huzurlu refah için de yaşadığı mız şehri nuhun ismine yakışır, yaraşır bir şehir haline getirmek için siyasete ve Şırnak Belediye Başkanlığına aday oldum.

 

ŞırnakFm-Akabey:  Şırnak’ı değiştirmek amaçlı oluşturduğunuz en önemli projeleriniz nelerdir.

 

Ak Parti Şırnak Belediye Başkan adayı Adil Uçar: Unutmamak gerek ki   bir yeri seversen, orası dünyanın  en güzel yeridir. Eyer orayı sevmesen orası dünyanın en güzel yeri değildir işte biz Şehri Nuh’umuzu sevdiğimiz ve  dünyanın en güzel yeri yapmak için bu yola koyulduk. 30 mart sabahı göreve ki inşallah halkımızın desteği ile göreve geldiğimizde bu şehri severek yaşanılabilir bir yer haline getireceğiz. Şimdi başlıklar halinde göreve geldiğimizde yapacaklarımız hakkında halkımızı bilgilendirmek istiyorum evvella Şırnak’ımızı  herkesin barış,huzur ve refah içinde yaşadığı, bir şehir haline getireceğiz. Bunun için göreve gelir gelmez ilk  sene sıcak asfalt tesisimizi kurarak şehir merkezindeki en büyük problem olan yol sorununu ortadan kaldıracağız. asfaltlanmamış altyapısı bitirilmemiş kış aylarında çocuklarımız,annelerimiz ve işe giden hemşerilerimizin  çamur içinde yürümek zorunda kalmadığı güzel bir şehir sözü veriyorum. şehrimizi birinci senede tüm sokakları şehir merkezi yoları ile asfaltlayacağız.daha sonra bir büyük sorunumuz daha var ki çocuklarımızın rahat oynayabileceği alanlar nerdeyse hiç yok ama biz göreve geldiğimizde  her mahalleye çocuklarımızın oynayacağı parklar yapacağız .bir türlü bir şehir görünümü kazanamayan Şırnak’ın bu görünümünden çıkması ve şehrimizi ziyaret eden gerek yabancı misafirlerin görünce mutlu huzurlu olacakları bir görünüm kazanması için bir imar planı oluşturacağız. Ve en büyük problemlerimizden biri daha olan yol ulaşım şehir merkezinde halkımızın rahat  yürüyebilecekleri arabalarını rahat sürebilecekleri bir şehir merkezi haline getireceğiz, gerek kaldırımları ile gerek trafiğe kapatacağımız bölgeleri ile artık insanlarımız dolaşırken araçlarla iç içe girmeyecek, rahat alışveriş yapabilecekleri, gezebilecekleri bir hale getireceğiz. Daha sonra geçmişteki belediyelerimizin de bir türlü çözemediği çöp ve hayvanların merkezde dolaşması anlamında projelerimiz var. Hayvanların şehir merkezinde gerek kirliliğe gerekse kötü görünüme engel olmak için ıslah programlarımız var artık hiçbir hemşerim sokakta başıboş ineğe, sokaklara atılan büyük çöp pisliklerine, rastlamayacak. bunun için hazır projelerimiz mevcut, kendi çöp ıslah tesisi ,hayvan ıslah merkezimizi kuracağız. hem bununla iş istihdamı sağlayacağız. Hem de şehir görüntüsünü temizlemiş olacağız. hayvan sahibi Vatandaşlarımızda  bu merkezlerimiz sayesinde, ekonomik gelir elde edecek. Bide şehrimizin beli bölgelerinde, şehir yolarını yeniden düzenleyerek, ailelerimizin gidip rahat dinlenecekleri gençlerimizin sosyal ve kültürel anlamda rahat faaliyet göstereceği, alanlar oluşturacağız .bunun için tüm Şırnaklı hemşerilerimize ve bizi dinleyen tüm halkımıza taahhüt ediyorum. 

Bunları nasıl yapacaksınız sayın başkan diye soracak olursanız yerel yönetim uzmanlarından oluşan bir uzman ekibimizle ve İstanbul,Konya gibi büyük şehir belediyeleri ile işbirliği içerisinde bu sorunlarımızı görev süremizde kesinlikle halledeceğiz ben belediye başkan adayı olmadan önce  bu projelerimi hazırladım .ve yapacaklarımızı program halinde hazırladıktan sonra belediye başkan adayı oldum ve sizden oy istedim. Diğer bazı adaylarımız gibi hayali ve geldikten sonra bakarız. demiyorum bunları nasıl yapabileceğimizi hesapladık. ekip olarak bu taahhüt etiğim her şeyi görev süresinde yapacağım. Kaynağı ile uzman ekipleri ile Şırnak’ı yönetmeye Şırnak’ımızı yaşanacak bir şehir haline getirmeye hazırım. Siz değerli hemşerilerimden de desteğinizi bekliyorum.

 

ŞırnakFm-AkaBey:  Bu projelerden hangisi-hangileri,oluşum,ve gereklilik sırasına göre öncelikli planlarınız arasındadır.

 

Ak Parti Şırnak Belediye Başkan adayı Adil Uçar: Şimdi öyle bir soru sordun ki Ahmet nerden başlasam bilmiyorum şehrimiz o kadar geri bırakılmış ki gerek altyapı gerekse şehirleşme gerekse çevre gerekse işsizlik her anlamda kelimenin tam manasıyla köy görünümünde bir şehirde yaşıyoruz bizim için tüm sorunların önceliği aynıdır ekiplerimiz ve çalışma programımızla bu sorunları sırasıyla kaynağıyla kısa sürede ortadan kaldıracağız.Gerek konserlerle, tiyatro gösterileri ve en önemlisi hayalim olan Şırnak cudi festivali adı altında bir festival düzenleyeceğiz ve bunu Şırnaklı gençlerle el ele vererek sivil toplum kuruluşları ile birlikte yapacağız. artık gençlerimiz Şırnak’ta yaşamaktan ideallerini gerçekleştirmekten zevk alacaklar .değerli Şırnaklı hemşerilerim.

 

ŞırnakFm-AkaBey:  Halkımız arasında bize gelen kulaktan duyumlara göre Adil Uçar belediye başkanı olursa belediye işçilerini çıkarıp kendi adamlarını koyacağı söyleniyor.bu konu hakkında söylemek istediğin bir şey var mı?



Ak Parti Şırnak Belediye Başkan adayı Adil Uçar: Öncelikle belirtmek istiyorum ki bu tür asılsız dedikodular gerçekten beni çok üzüyor. Bakın sevgili dinleyiciler ben Şırnaklıyım doğma büyüme Şırnak’tayım ailemde Şırnak’tadır. Şırnak’ta herkes beni tanır bende herkesi tanırım nerdeyse Şırnak’ta yaşayan insanların tümüyle ya akraba ya arkadaş yada bir şekilde iletişimimiz var . benim için bana oy veren yada vermeyen diye kavramlar yok. Şırnak’ta yaşayan herkes benim hemşerim dostum arkadaşım akrabamdır . böyle bir şey kesinlikle olmaz olamaz bu dedikoduları çıkaranlar Şırnak’a ihanet etmektedirler. Sırf seçim içinde insanlar iftira etmemelidirler diye düşünüyorum.

 

ŞırnakFm-AkaBey: Biliyorsunuz ki kentimizde işsizlik yoğunlukta olup, yoksul ailelerimizde yadırganmayacak kadar fazladır bununla ilgili yapmayı planladığınız bir projeniz var mı?

 

Ak Parti Şırnak Belediye Başkan adayı Adil Uçar: Bende Şırnak’ta yaşadığım için Şırnak’ın işsizlik ve yoksulluk sorunlarını en iyi bilenlerdenim. Bunun için Belediye bünyesinde, gerek sivil toplum örgütlerimizle, işbirliği içerinde bir birim oluşturacağız. ve gıda, özelikle eğitim anlamında yardımlar yapacağız bunu da Şırnak’ta bulunan gerek işadamlarımız gerekse gönüllerimiz aracılığı ile yapacağız unutmamak gerek ki damlaya damlaya göl olur. Birlik beraberlik içinde bu sorunlara azami derecede çözüm bulacağız. Belediyemiz işletmeler kurmak vesilesi ile iş istihdamını sağlamaya çalışacaktır unutmayın ki bu sene Şırnak üniversitesi hizmete giriyor. Bu bir fabrikadan daha iyi. Şırnak için gerek sosyal gerek kültürel gerekse ekonomik anlamda, bunu akılı projelerle desteklersek, küçümsenmeyecek kadar büyük bir iş istihdamı sağlayabileceğiz. Mesela otogar açarak, otoparklar, aile çay bahçeleri, gençlik faaliyet merkezleri ve işletmeler  açarak bunu destekleyeceğiz.

 

ŞırnakFm-AkaBey:  Son zamanlarda bir çok il ve ilçede sanat sokakları kültür evleri vs. Yapılanlar var bu konuda yapacağınız planlarınız nelerdir.

 

Ak Parti Şırnak Belediye Başkan adayı Adil Uçar: Sizinde dediğin gibi geçmişteki belediyelerimiz bunu hiç hesaba katmadılar yada düşünemediler. bilmiyorum ama buda büyük bir eksiklik, dediğim gibi biz göreve geldiğimizde, gerek sivil tolum örgütleri ile gerekse gençlik kesimi ile el ele verip, gerek konserlerle,tiyatro gösterileri,festivaller, kültür evleri vb. çalışmalarla  bu konuda Şırnak’ı Güneydoğu’nun Kültür Merkezi yapacağız.

 

ŞırnakFm-AkaBey:  Esnafımız nerdeyse kan ağlıyor ve bu durumda mesela askerin dışarı çıkarılması esnafımızı biraz rahatlatacak bu ve buna benzer konular da bir düşünceniz planınız var mı?

 

Ak Parti Şırnak Belediye Başkan adayı Adil Uçar: Bilindiği üzere sizinde dinleyicilerimizin de bildiği gibi bu ve buna benzer konular belediye görevleri içerisinde olmamakla birlikte, biz buna benzer  toplumsal, ekonomik sorunlarımızı halkımız esnaflarımızı sivil toplum örgütlerimiz ile birlikte bu sorunların hepsini çözeceğiz bizim karşı taraf bu taraf diye kavramlarımız yok biz herkesle herkesimle barış içinde olacağız ve bu sorunların hepsini halledeceğiz. Halkımız birlik beraberlik içinde olursa halledemiyeceğimiz bir sorunumuz kalmayacak Şırnaklı bir genç olarak diyorum ki  herkesle barış içinde olursak, insanlarımızı sen ben diye ayırmasak halledemeyeceğimiz sorunumuz olmayacak. Bir elin nesi var iki elin sesi var her şeyin başı barış be beraber içinde birlik olmamızdan geçer.

 

ŞırnakFm-AkaBey:  Şırnak çok çarpık bir köy görünümünde Şırnak’ın bir şehir görünümü alması açısından bir imar planı ve şehirleşme açısından  bize ne söyleyebilirsiniz

 

Ak Parti Şırnak Belediye Başkan adayı Adil Uçar: dediğim gibi sevgili dinleyiciler değerli Şırnaklı hemşerilerim. Biz bu yola girmeden ben belediye başkan adayı olmadan önce biz Şırnak’ı ve Şırnaklıların sorunlarını iyice gözlemledik ve sorunların çözüm yollarını araştırdık bulduk ve biz bu yola girdik, sorunlarımızı biliyoruz. Ve çözüm yollarını da biliyoruz, işte bu yüzden diyorum ki değerli Şırnaklı hemşerilerim, gelin el ele verelim, şehrimizi yaşanacak bir şehir haline getirelim, ismine layık bir vatan toprağı yapalım. sözlerime son vermeden önce bizi dinleyen tüm dinleyicilerimizi ve Şırnaklı hemşerilerimi saygıyla selamlıyorum. Ve desteklerinizi bekliyorum.

 

 

 

        

Bu habere 1 adet yorum yapıldı.

   Diğer Başlıklar

  DTP'li Kışanak neler söyledi? 11.11.2009 11:57:30
  Bülent Arınç'ı utandıran anlar 11.11.2009 11:38:09
  DTP ŞIRNAK MİLLETVEKİLİ HASİP KAPLAN; “ALNIMIZ AÇIK” 21.7.2009 12:49:42
  DTP'Lİ BAŞKANLAR RANDEVU TALEBİNİ DEĞERLENDİRDİ 10.7.2009 13:30:00
  DTP İL BAŞKANLIĞINA SELİM BAYAR SEÇİLDİ 29.6.2009 10:05:57

        Yorumlanan Haberler

 

        Şırnak'ta Hava Durumu

ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU  ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU  ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU

 

        Yararlı Linkler

T.C.Kimlik Numarası

Emekli Sandığı İşlemleri

Vergi Kimlik No.

SSK İşlemleri

BAĞKUR İşlemleri

Resmi Gazete

 

        Site İçi Arama

 

        Ziyaretçi Sayımız

2337950

 

 
 
 
 

 

Gelişen Şırnak Haber

Adres: Atatürk Mah. Bayındırlık Eski Binası Tel-Faks :+90 486 216 58 88 Merkez / ŞIRNAK - Türkiye
© Copyright Şırnak Haber 2004 Tasarım:Faruk GÜNEŞ

Şırnak Haber